Avaan lukituksen matkapuhelimestani ja aamukahvin kirkastamin silmin kirjaudun sisään tuttuihin palveluihin. Mikään ei ole ennallaan! Pohdin evästeilmoituksia, vilkaisen tietosuojaselostetta ja jään miettimään tunnistamisen ja todentamisen käytäntöjä eri sovelluksissa. Mietin, mitä tietoa jätän jälkeeni liikkuessani ruutujen välillä.

Olen edelleen maallikko tietoturva-asioiden suhteen, mutta alan ymmärtää, mitä kaikkea en tietoturvasta ole ymmärtänytkään. Kiitos tästä maailmani avartumisesta kuuluu nykyiselle työympäristölleni.

Fiksut panostavat ihmisiin

Olen työskennellyt muutaman kuukauden ajan tietoturvapalveluiden ammattilaisten keskuudessa HR-tehtävissä. Second Nature Security, tuttavallisemmin 2NS, on tietoturvan huippuosaaja Suomessa. Olen päässyt 2NS:n matkaan mukaan tukemaan yrityksen johtoa ja henkilöstöä kasvun polulla siinä, mitä minä puolestani osaan parhaiten. Toimin HR-konsulttina yhteistyössä vahvan alan konkariyrityksen HR Legal Services Oy:n kanssa, mikä tarkoittaa, että pystyn hyödyntämään asiakasyrityksen tueksi huikeaa määrää kollegoiden HR- ja työsuhdejuridiikkaosaamista sekä -kokemusta.

Pöydälläni 2NS:n työtehtävissä on laajalti mielenkiintoisia HR-asioita, jotka tulevat ajankohtaisiksi yrityksen kasvaessa. Tietyt yritykset ovat 2NS:n kaltaisia edelläkävijöitä. He panostavat tärkeimpään strategiseen voimavaraansa eli ihmisiin enemmän ja nopeammin kuin toiset. Esimerkiksi 2NS:llä maailmanluokan tietoturvaosaajista halutaan pitää erityisen hyvää huolta, yrityskulttuuria halutaan kehittää vielä voitokkaammaksi, rekrytointi käy vilkkaana ja HR:n tuella halutaan myös perehdytystä kehittää alan parhaaksi. 2NS:llä on oltu ennakkoluulottomia ja otettu HR:n ammattilainen kumppaniksi rakentamaan alan halutuinta työpaikkaa kasvun matkalle.

HR-tehtävissä parasta on, kun pääsee sukeltamaan erilaisten liiketoimintojen ja toimialojen uumeniin. Saa tutustua yritysten perustamis- ja kasvutarinoihin ja erilaisiin ammatteihin. Oppiminen on loputonta ja samalla sinua kantaa oman ammattitaitosi ydin. Se kuinka ihmiset liiketoiminnan keskiössä aina kuitenkin ratkaisevat pelin, ja miten tämä yhtälö on huomioitu yrityksen johtamisessa ja arjen käytänteissä.

 Kumppanuudet vaihtoehtona perinteisille työsuhteille

Suomen yrittäjien mukaan 2000-luvulla kaltaisteni yksinyrittäjien määrä on kasvanut 60 000:lla. Meitä on koko yrittäjäkunnasta jo noin kaksi kolmasosaa, liki parisataa tuhatta. Kauan on puhuttu työelämän muuntumisesta ja freelancer-/yrittäjäkulttuurin kasvusta. Uskon tämän olevan yksi erittäin olennainen työllistymisen muoto tulevaisuudessa.

Yritysten kannattaa ennakkoluulottomasti hankkia osaamista käyttöönsä erilaisten sopimusmallien ja kumppanuuksien kautta, kuten tässä esimerkissä tietoturvaguru 2NS on tehnyt. Samalla mainittu HR Legal Services tarjoaa töitä kumppanisopimuksella, jolloin kaltaiseni yrittäjä pääsee toteuttamaan itseään kuuluen kuitenkin muiden oman alan ammattilaisten yhteisöön.

Yrittäjyys ja kumppanuussopimukset tuovat rikkautta ja uudenlaista ajattelua työpaikkojen arkeen. Samalla ne edellyttävät osin uudenlaista johtamista, kykyä toimia verkostoissa ja löytää tarvittava osaaminen sekä sen hyödyntämiseen sopivat yhteistyömallit. Tätä kautta työelämän murros toteutuu tavalla, joka lopulta hyödyttää sekä yrityksiä että töiden tekijöitä. Yritysten saatavilla oleva osaaminen rikastuu ja työelämään luodaan kokonaan uudenlaisia mahdollisuuksia työn tekemiselle.